Dvojgólový Hossa, Halák znovu víťazne - v sezóne nazbieral už 20 výhier

01.03.2012 Celý región

New York 1. marca (TASR) - Slovenský hokejový krídelník Marián Hossa prispel podstatným spôsobiom k triumfu jeho Chicaga nad Torontom 5:4 v zámorskej NHL, keď v noci na štvrtok napol sieť Maple Leafs dvakrát. Jeho v poradí druhý gól, už do opustenej bránky kanadského tímu, sa ukázal napokon ako víťazný, keďže 4 sekundy pred koncom stanovil konečný rezultát hosťujúci Mike Brown.

Blackhawks prekonali v zápase dvojgólový deficit, ukončili tak trojzápasovú šnúru nezdarov a Hossa si konto obohatil aj o tri plusové body.

Darilo sa aj slovenskému brankárovi St. Louis Jaroslavovi Halákovi - gólman St. Louis priviedol svoj tím k úspechu 5:2 na klzisku v Edmontone. Pre Haláka to po 22 zásahoch z 24 pukov "olejárov" už bola čtvrtá výhra v rade, celkovo v ročníku si zaknihoval jubilejnú 20. výhru.

V dueli dvoch slovenských obrancov mal viac dôvodu na radosť Andrej Sekera z Buffala, Sabres vyhrali na ľade Anaheimu Ľubomíra Višňovského 2:0. Obaja zadáci mali v štatistikách väčšinou nuly, Višňovský strieľal raz, kým Sekera sa pokúšal prekonať Jonasa Hillera štyrikrát. Hrdinom stretnutia bol Hillerov náprotivok Ryan Miller, ktorý štvrtým čistým kontom v sezóne oživil nádej "šablí" na play off.

výsledky:

Dallas - Pittsburgh 3:4 sn, Chicago - Toronto 5:4 /za domácich Marián Hossa 2+0/, Edmonton - St. Louis 2:5 /za hostí odchytal Jaroslav Halák celý zápas a akryl 22 z 24 pukov domácich/, Anaheim - Buffalo 0:2
 

Vyberte región